lauantai 19. toukokuuta 2012

New York - Pariisi - Ahdin tila: huone matkustavaisille

Ihanaa, yksi huone tuli valmiiksi! Eikä yhtään liian aikaisin, sillä maanantaina sinne muuttaa pariksi viikoksi maaorja maatilaleiriläinen. Huone on siis vierashuone laajennuksen yläkerrassa, työhuoneeni naapurissa. Sieltä löysivät kodin mukaani tarttuneet karttapallot (joita en siis suinkaan keräile - kuten en mitään muutakaan). Vanhojen matkailujulisteiden uuspainokset ja matkailuaiheiset kortit ovat kaikki Tallipihan puodista.


Huoneen värimaailmaan sopivat verhot löytyivät vanhoista jemmoista. Ne ovat olleet edellisen kotimme olohuoneen ikkunoissa. Pidensin niitä ompelemalla väliin kaistaleen karttakangasta.


Kahdella seinustalla on ikkuna ja yhdellä ovi ja tuo edellisten kuvien lipasto. Ainoalla ehjällä seinällä on lisää matkailuhenkisiä kuvia: Lontoon ja New Yorkin matkailujulisteet, lentoyhtiöiden mainoskortteja ja kartta.


Maailman metropoleista puhuttaessa ei voi sivuuttaa Ahdin tilaa. Ilmakuva on arviolta 20 vuoden takaa. Se löytyi navetasta hirmuisen pölykerroksen alta.


Lomalla matkailija saattaa rentoutua niin, ettei muista varoa vaanivia vaaroja. Niistä on syytä muistuttaa.


Vanha amerikanarkku on kirppislöytö. Se kätkee sisälleen vauvan matkasängyn ja vuodevaatteita matkustavaisille.


Viipurin tarra on vielä tallella. Matkalaukun osoitelappu on omasta puodista.


Huoneen nurkasta kulkee hormi, jota lämmittää alakerran wanha vihreä kakluunikaunotar. Kalkitsin muurin myös tästä huoneesta.


Lipasto on ostettu tamperelaisesta osto- ja myyntiliikkeestä Auroran odotusaikana. Auroralle löydettiin vähän myöhemmin sopivampi kaappi ja tämä palveli ensin edellisen kotimme ruokailutilassa. Nyt se löysi paikan vierashuoneesta.


Pienet, harmaat vuodesohvat ovat Ikeasta.


Vieras- ja työhuoneiden ovien päälle laitettiin lasitiilet. Roosat, koska näistä tulee muutaman vuoden päästä tyttöjen huoneet.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno sisustus :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno huone, ja upeita löytöja olet tehnyt. Verhojen pidennystä tuohon tapaan taidan kokeilla itsekin. Sinänsä "verhojen pidennyt ei kuulosta kovin kutsuvalta, mutta tapasi tehdä se on hieno.
OP