lauantai 29. syyskuuta 2012

Talliin tulijoita

Talli alkaa täyttyä taas. Kaksi vanhan tallin puoleista karsinaa on tarkoitus jättää täksikin talveksi tyhjiksi, mutta vanha navetan puoli on nyt täpösen täynnä. Tallipihan kanat tulivat meille pari viikkoa sitten. Kanalassa on vallinnut aikamoinen muuttokaaos. Muna-Karita suoritti vallankaappauksen (siitä voit lukea tarkemmin toisesta blogistani, täältä).


Kanakaaokseen on haettu helpotusta mm. ulkoilemalla. Pihassamme käy kettuja ja kanahaukkoja, joten ulkoilu ei ole ihan niin idyllistä kuin miltä näyttää. Kanoja pitää vahtia koko ajan. Onneksi ne tuntuvat pysyttelevän mielellään tallin läheisyydessä.Lampaat ovat kovin kiinnostuneita kanoista. Ne ovat muutenkin todella uteliaita, kulkevat määkien ja papanoiden jatkuvasti perässä. Kerran ne luikahtivat jo taloonkin, onneksi eivät päässeet kuistia pidemmälle.


Kanoilla alkaa onneksi jo sopukin löytyä. Lumme, joka tuli meille aikaisemmin jalkavammaansa parantelemaan, on joutunut olemaan eristyksessa, kun toiset nokkivat sitä. Eristyshäkki (eli pose, Toy Story 3 -elokuvan mukaan) on kanalassa, niin että kanat voivat kuitenkin tutustua taas rauhassa toisiinsa.


Kanalassa eletään jatkuvasti muuttuvia vallankumouksen aikoja. Täti Ruskea on taas kaapannut vallan itselleen, mutta kuri meni jo liiankin kovaksi. Täti Ruskea sai siis viettää yön posessa.


Muna-Karita tutkii.


Myös kanit Simo Rusakko ja Ruusu tulivat meille taas. Ovatko ne kasvaneet kesän aikana?Hevoset ja lampaat viettävät pahimmat sadeyöt tallissa, paremmalla säällä ne saavat olla laitumella yön yli. Karsinoiden siivouskin on siis alkanut taas. Aretalla on EI-kausi.


Naapurimme toi hirmuisen määrän myrskyn pudottamia omenoita. Omat pienet puumme tekivät tänä syksynä satoa kokonaisen yhden omenan, joten siite ei hevosille riittänyt. Näistä riittää!
Lampaat iltakauroilla laitumellaan. Hyvää yötä!

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kiitos tästä kurkistuksesta kanalaanne. Kanat tekevät minulle aina niin hyvän mielen.

Jasmiina kirjoitti...

Kanat on huippuja! Oon usein harmitellut, ettei olla älytty ottaa niitä aiemmin. Ovat niin helppoja, viihdyttäviä ja vielä hyödyllisiäkin. Omat munat on luksusta!