torstai 13. kesäkuuta 2013

Uusi puoti!

Voi miten iloinen olen, kun pääsen lopultakin kertomaan uusista - toteutuneista! - kuvioista! Olen aiemminkin kirjoittanut uskovani, että yhden oven sulkeutuessa uusi aukeaa. Niitä aukeaakin monta! Enkä minä (tai kukaan muukaan) sitä Tallipihan oveakaan kokonaan sulje, se jää raolleen odottamaan tulevaisuutta ja lasten kasvamista. Vielä hetken haluan kuitenkin elää äitikuplassa: vauvantuoksuisessa, juuri kodin kokoisessa. Sijaisäitiys ja kotiäitiys ovat siis ykköstyöni, mutta enhän minä kokonaan raaski käsityöyritystäni mappi Ö:hön niputtaa. Sitä paitsi olemme lyhytaikainen sijaisperhe ja toinen tulonlähde tulee tarpeeseen, sillä lasten väliset odotusajat ovat palkattomia.

Miten siis ratkaista ongelma, äitiyden ja yrittäjyyden yhdistäminen? Verkkopuoti jatkaa ilman muuta, samoin tapahtumissa käyn elämäntilanteen mukaan. Puotivuorot ovatkin hankalampi juttu ja mm. siksi irtisanoin Tallipihan puodin. Tuotteitani on ollut lähes koko yrityksen olemassaoloajan jälleenmyynnissä Käsityöpuoti Silmu&Solmussa Sastamalassa. Silmu&Solmun Sirpan kanssa keksimmekin ratkaisun: Ahdin tilan shop-in-shop Silmu&Solmussa! Puotivuoroja minulla ei ole, mutta tuuraan Sirpaa tarvittaessa ja riennän silloin tällöin kiireapulaiseksi.

Tänä aamuna tein ensimmäisen tuurauksen ja rymsteerasin samalla oman nurkkauksen puotiin. Tästä ovesta sisälle siis, tervetuloa! 


Tästähän se homma taas tänä aamuna lähti. Akkuporakone käteen ja hyllyjä seinään!


Kolmen tunnin kuluttua näytti jo tältä, vaikka samalla myinkin muutamalle helleaamun käsityöihmiselle lankoja ja muuta tarpeellista. Kassan käyttö on onneksi hallussa, mutta neuleiden ja virkkauksen maailmassa olen ehdottomasti amatööri. Onneksi asiakkaat olivat ymmärtäväisiä ja meillä oli hauskaa lankoja etsiessämme!


Silmu&Solmussa on ruhtinaallisesti tilaa. Ovesta sisään tullessa on ensimmäisenä lankamyymälä, jonka nurkkauksessa on nyt Ahdin tilan pikkuinen osasto. Sen takana on Silmukkasalonki, jossa mm. kokoonnutaan neuletapaamisten ja kurssien merkeissä. Salongissa on myynnissä lisää käsityötarvikkeita. Minun täytyy lähiaikoina tehdä esittelypostaus Silmu&Solmusta!


Silmu&Solmussa on tähän asti ollut valikoimissa Ahdin tilalta vain itse valmistamiani tuotteita. Nyt valikoima laajeni myös jälleenmyyntituotteisiin. Hyvinhän esim. nuo helmi- ja ystävyysrannekesetit käsityöpuotiin istuvat!


Ahdin tilan tuotevalikoima Silmu&Solmussa laajenee vielä. Tänään sain paikoilleen yhden Jeeppiin sullotun kuorman kalusteita ja tuotteita.Tiskin takana värikkäässä puodissaan jatkaa Sirpa. Hän on neulomisen ja virkkauksen saralla ammattilainen ja osaa auttaa niin ohjeiden tulkinnassa kuin lankojen valinnassakin.


Ahdin tilan näyteikkuna :) Tämä on aurinkoisella puolella, joten kesäaikaan ikkunaan ei juuri uskalla laittaa kankaisia tuotteita, etteivät haalistu.


Silmu&Solmu sijaitsee Sastamalassa, vanhassa Vammalan keskustassa, osoitteessa Marttilankatu 16. Sen naapureina ovat mm. Herra Hakkaraisen talo ja kirjamuseo Pukstaavi (Pukstaavissa on kahvila ja erityismaininnan ansaitsee myös tämänkesäinen Kiljusen Herrasväki -näyttely).


Taas uusi, pieni alku. Aika näyttää, mitä tästä kehkeytyy.

Tervetuloa puotiin!

8 kommenttia:

Sisko kirjoitti...

Onnea molemmille! Sovitte yhteen niin hienosti, että riemastuttaa! Sirpalle terkkuja!

Rva Silmusolmu kirjoitti...

Kiitos ihana Sisko! Minustakin meidän jutut sopii kimppaan ja hienoa tehdä hommia yhdessä Jasmiinan kaltaisen tehopakkauksen kanssa.
Jasmiina on muutenkin ollut meille arjen pelastava enkeli viimepäivien vaikeissa hetkissä, kiitos vielä kerran Jasmiina. <3 Toivottavasti osaan itsekin joskus auttaa yhtä pyyteettömästi apua tarvitsevaa ja laittaa hyvän kiertämään.

Aila Jeskanen kirjoitti...

Hienoa! Näinhän se juurikin menee, toinen ovi kiinni (tai raolleen) ja toisesta sisään täysillä. Onnea Jasmiina!

Milla / Millainen Elämä kirjoitti...

Onnea-Ponnea! :) Hieno juttu!

Karo-Liina kirjoitti...

"Onnea onnea onnea vaan, punainen perunamaa" -lausuin 4-vuotiaana (mukaillen siis "punainen tupa ja perunamaa"-onnittelua). Ihanalta näyttää uusikin kauppa ja ratkaisu vaikuttaa täydelliseltä! Asioilla on taipumus järjestyä:)

Susanna kirjoitti...

Ihanaa, onnea kovasti!

Miten noin kaunis talo edes voi olla olemassa? Ihan uskomattoman ihana. Olisi unelmaa saada pitää puotia noissa puitteissa.

Jasmiina kirjoitti...

Kiitokset kaikille!

Eikö tosiaan olekin kaunis talo! Juuri tästä ja saman kadunvarren naapuritaloista Mauri Kunnas on ottanut mallia kirjojensa kaupunkeihin ja rakennuksiin. Vammalassa on säilynyt harmillisen vähän näitä kauniita, vanhoja rakennuksia, mutta tämä nurkka kaupungista on ihana!

Arvaatte varmaan, että olen viime vuosina pyöritellyt myös ajatusta ikiomasta puodista kotikaupungissa. Sastamalassa on kuitenkin vain n. 25.000 asukasta (ja hekin todella laajalle pinta-alalle jakaantuneina!), joten oman genreni kannattavuus on melko epävarmaa. Sen verran pitkälle ajatustyössä olen kuitenkin päässyt, että sijainti on nimenomaan tässä tai naapurikorttelissa, jos puodin Sastamalaan perustan.

Yhteistyö Silmu&Solmun kanssa on tässä elämäntilanteessa ja tässä yrityksen kasvuvaiheessa lahja taivaasta. Tästä voi kehittää moneen suuntaan - ja samalla keskittyä mammalomailuun :)

Ennen mammalomakuvioiden selviämistä kirjasin liiketoimintasuunnitelmaani tämän tai ensi vuoden ajalle puodin avaamisen Sastamalaan - Tallipihan puodin lisäksi siis. Nyt tuo toteutui, hetkeksi. Enpä vain arvannut, mitä muita oheiskuvioita tämän toteutuminen vaati :D

Kaisa/Peikkolapset kirjoitti...

Voi miten kivalta näyttää! Onnea uusista kuvioista!