lauantai 20. heinäkuuta 2013

Vapaapäivä

Vietämme Aretan nmipäivää Reetan päivänä, eli tänään. Suomalainen Reettamme on alkujaan muunnos Margaret(h)a-nimestä, mutta sama loppu löytyy Aretastakin. Nimipäivän kunniaksi päätimme pitää vapaapäivän - kesän ensimmäisen. Ei remonttia, ei käsitöitä, ei heinähommia; olo on suorastaan rikollinen.

Nykyään yrittäjänä kauhistelen toisen palveluksessa olevien lomia. Tuntuu ihan käsittämättömältä, että saa olla monta viikkoa palkallisella vapaalla. Arkenakin työaika on rajattu ja viikonloput vapaat, päälle talvilomat ja pekkaset ja ikuisen pitkä kesäloma! En sentään ole kateellinen, oma valintahan tämä on.

Potkaisin sivuun syyllisyyden yhdestä vapaapäivästä, irrotin miehen kuistityömaaltaan (vaikka olisi ollut hyvä rakennusilma) ja veimme ipanat Tampereelle syömään ja elokuviin. Tytöille tämä oli ensimmäinen kerta leffassa sitten vauvakinojen.


Nyt, kun riiviöt jo tuhisevat omissa sängyissään, uskallan hehkuttaa: ei yhtään kaadettua juomalasia, ravintolassa kaikki saivat syötyä (siististi!), ei ketsuppeja rinnuksilla, ei tulipalokiireisiä vessareissuja saati varahousujen vaihtoa, ei lastenrattaita, ei suurempia tappeluita, ei vinkumista... Mihinkään ei tullut kiire, joka paikassa oltiin juuri sopivan ajoissa. Meillä alkaa olla isot lapset!

Leffateatterin hämärässä katsoin kolmen lapsen päässä istuvaa Miestä. Paljon on tapahtunut sitten alkuaikojen leffatreffien!


Leffan jälkeen ehdimme poiketa vielä Tallipihan karusellissa. Tänä kesänä se oli lapsille eka kerta. Aretta on ensimmäisen kerran ollut tässä karusellissa kantoliinassa. Silloin olin ensimmäistä kertaa myymässä Tallipihan tapahtumassa suuressa telttakatoksessa. Paljon on tapahtunut senkin jälkeen!

Ei kommentteja: