sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mutta missä on sielu?

Eilisen koulutuksen sparrauksen parasta antia itselleni oli silmieni avautuminen verkkokaupan suhteen. Verkkokauppani ei todellakaan ole mikään kultakaivos - itse asiassa se ei ole edes kannattava vaatimaansa työmäärään nähden. Se kuitenkin on minusta tärkeä olemassa nykyaikana ja moni tapahtumissa kertookin katselleensa tuotteitani etukäteen nettikaupasta. Sillä on siis oma arvonsa markkinoinnin kannalta, vaikka se ei suoraan nettikaupan myynnissä näkyisikään.

Minulle nettikaupan päivitys on vähän pakkopullaa - toisin kuin blogin tai Ahdin tilan facebook-sivujen, joita teen mielelläni. Ikävä kyllä se näkyy. Sparrauksen kommenteissa nousi esiin, että blogiin tutustumisen jälkeen verkkokauppa on pettymys. Se on kyllä värikäs ja tuotteissa tai tuotekuvissa ei ole moittimista, mutta blogiin verrattuna jotain puuttuu. Tuotekuvaukset ovat vaillinaisia. Siellä ei kerrota yrityksestä puodin takana. Sieltä puuttuu sielu. Minä en ole siellä läsnä.


Voi, miten totta! Luulen, että nettipuodilla oli aluksi sielu. Riisuin sen vahingossa pois samalla, kun riisuin nettipuodista Tallipihan puodin.


Tallipihan puodista luopuminen oli hirmuisen surullista, niin oikea päätös kuin olikin. Ilman Tallipihan puotia nettipuoti jäi jotenkin tyhjäksi, odottamaan.

Vähän kuin minäkin jäin odottamaan: tulevaa ja uutta suuntaa yritykselle. Nyt minä olen taas täynnä intoa tulevasta (ensi kesästä tulee ihan huippu työkesä, odottakaas vaan!), mutta nettipuoti on ollut minun seikkaillessani tuuliajolla.


Kauppa-auton remontti ja suunnitelmat etenevät. Se tarvitsee ehdottomasti parikseen nettipuodin. Minun täytyy korjata nettipuoti ensi tilassa. Nyt tiedän, mistä aloitan!

8 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Oi kuinka ihana kauppa-auto! Näkisin sen niin ilahduttamassa täällä meijänkin torilla!

Jasmiina kirjoitti...

Tori- ja tapahtumavinkkejä vastaanotetaan :) Touko- ja kesäkuu alkavat olemaan jo aika täynnä, päivitän niitä tapahtumakalenteriin sitä mukaa, kun vahvistuvat. Loppukesään ja syksylle sopii hyvin vielä tapahtumia.

piaeliina kirjoitti...

Vähän samansuuntaisia kirjoittelin itsekin tänään blogiini lauantain tiimoilta. Mun on saatava uuteen uskoon sekä yrityksen ns virallinen sivu että verkkokauppa. Facebook ja blogi on kunnossa. Oli kiva tavata livenä!

Jasmiina kirjoitti...

No niin oli kiva tavata!

Hyvää tekee saada palautetta ja kollegoilta se tulee kehitysehdotusten kera. Oon nyt päivittänyt sekä verkkokaupaa että samalla kuitenkin myös blogia. Toivottavasti mennään oikeaan suuntaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin lähestyä sinua mieltäni askarruttavalla kysymyksellä, johon en ole toistaiseksi saanut vastausta mistään (soitellut olen sinne ja tänne). Valmistat käsityönä leluja esim.keppihevosia myyntiin. Pitääkö tällaisiin käsityönä valmistettuihin leluihin laittaa CE-merkintä, kun ymmärtäänkseni kaikissa leluissa kuuluu olla tuo merkintä, eli lelu täyttää standardien vaatimukset=turvallinen lapsen käyttää. Itselläni on siis ollut aikomus alkaa valmistamaan lasten leluja (kankaista ja puusta) ja kun olen nyt perehtynyt tukesin sivuilla leluturvallisuuteen, on mieleeni hiipinyt, pystyykö pienkäsityöyrittäjä ylipäätänsä valmistamaan sellaisia leluja jotka täyttävät standardit (tarvitseeko tuotteet siis testauttaa jollakin ulkopuolisella taholla=kallista)? Kysymykseni siis kuuluukin, oletko sinä minua viisaampi tässä asiassa? Kuoppaanko käsityöyrittäjä haaveeni ennenkuin haaveesta on tullut edes totta? Kiitän jo etukäteen, mikäli osaat minua tässä asiassa auttaa.

Jasmiina kirjoitti...

Hei anonyymi!
Myyntiin valmistettavia tuotteita koskee tosiaan aikamoinen säännösviidakko. Eikä se suinkaan ole ainoa yrityksen perustamisessa ja toiminnassa askarrauttava asia :) Pääset omissa yrityspohdinnoissasi parhaiten eteenpäin, kun otat yhteyttä oman paikkakuntasi yrityspalveluun. Sieltä saat vinkit tiedon hakuun ja muihin yrittäjyyttä koskeviin pohdintoihin. Omalla paikkakunnallani toimii Sastamala n Seudun Yrityspalvelu (http://www.yrityssastamala.fi/), omalta tai lähipaikkakunnaltasi varmasti löytyy vastaava. Onnea pohdintoihin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas, kyllä yrittäjyydessä tosiaan on monta muutakin seikkaa mitä pitää miettiä ja selvittää, mutta ainoa asia mihin tällähetkellä en ole mistään vielä saanut vastausta on juurikin tuo standardiviidakko koskien lelujen valmistusta. Ja koska en ole mistään siihen saanut vastausta/löytänyt, ajattelin kysyä sellaiselta, joka oikeasti valmistaa käsityönä tuotteita lasten leikkeihin, että miten ne asiat käytännössä menee, joudutko itse testailemaan tuotteesi jotenkin ennen myyntiä? Yrityspalveluista ei valitettavasti ainakaan täällä suunnalla tähän ole osattu vastata, sanotaan vain, että ne sinun täytyy selvittää.

Jasmiina kirjoitti...

Täältä löytyy aiheesta kattavasti:
http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kuluttajaturvallisuus/CE-merkki/