tiistai 14. tammikuuta 2014

Seitsemänvuotias

Minä en ole kovinkaan kiinnostunut horoskoopeista ja niinpä en tiedäkään tyttärieni horoskooppimerkkejä. Eivätkä he itsekään. Eskarissa niistä kuitenkin oli tullut puhetta. Kotona jatkettiin pohdiskelua aiheesta. En edelleenkään osannut nimetä tyttöjen tähtimerkkejä. Se ei onneksi haitannut, Aurora päätti: "Mä voin olla bambi!" ja Aretta: "Mä oon yksisarvinen!" Oikein hyvät tähtimerkit äidinkin mielestä.

Bambin merkeissä syntynyt tyttäreni, työnimeltään Erittäin Salainen ja vauvanimeltään Prinsessa Kuukuna, myös Aurorana tunnettu, täyttää tänään seitsemän vuotta.


En voi uskoa, että siitä yöstä on jo seitsemän vuotta, kun ajoin ensilumen sataessa synnärille kuplavolkkarilla. Silloinkin joulu oli ollut musta. Sairaalalle päästessäni maa oli valkoinen. Laskettuun aikaan oli vielä kolme viikkoa, enkä oikein älynnyt että ihan oikeasti tässä jo synnytetään.


Seuraavana päivänä Aurora oli maailmassa. 49 senttiä ja 3030 grammaa täydellistä prinsessaa.


Huoleton, vauhdikas ja eläinrakas. Minun aineksistani tehty.


Pikkulapsivuodet kiitivät jo ohi. Pitkinä päivinä, ihan huomaamatta. Syksyllä valittiin pinkki reppu ja pinkki penaali eskarilaiselle.


Nyt se kuuntelee Robinia ja laulaa mukana, kuinka sy-sy-sydämestä puut-tuu palanen. Suunnittelee vaatteita barbeille. Tanssii balettia ja tekee spagaatteja ja kärrynpyöriä.


Se haluaa oppia jonglööraamaan, se aikoo sirkukseen. Sillä on hirmuinen määrä Littlest Pet Shoppeja ja pinnejä ja My Little Ponyja. Sillä on kavereita, joiden kanssa on ihan omat jutut joista äiti ei tiedä mitään.

Onnea, 7-vuotias Aurora!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Onnea ja ONNEA! Seitsemänvuotiaalle ja vanhemmilleen. Omistani nuorempi pääsee ripille maaliskuulla ja vanhemmalla (17v) on hetken aikaa ollut yökylä-tyttöystävä, ja niistä tekemisistä ei sitten varmastikaan vanhemille kerrota. Eipä sen voi kuin hyväksyä ja hyväntahtoisesti neuvoa. Aikusia jo melkein molemmat. Eläinten ja heppojen rinnalla kasvaneita, jossain vaiheessä äidistään pituudessa ohi hurahataneita, kohta aikusia, mutta vielä niin lapsia.
Halit IsollePienelle Prinsessalla ja koko Porukalle ( ja Viljamille)

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos :)

Oih, sun teinit on jo noin isoja! Meilläkin Otsolla on jo Salaperäisiä Puheluita, mutta yökylätyttikseen on vielä matkaa. Tuolloin teini-iässä varmasti on iloinen eläinharrastuksista: niistä saa hurjasti valmiuksia ja taitoja ihmissuhteisiinkin. Oppii vastuullisuutta ja todellista huolenpitoa ja välittämistä.