keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Tänään, tammikuussa

Tammikuu ei ole minun kuuni. Se on sijalla 12. kuukausien rankkauksessani. Pimeä tulee liian aikaisin, valoisa aika kuluu puulämmitykseen ja eläintenhoitorutiineihin. Enpä silti niistä kummastakaan luopuisi, en muurien lempeästä lämmöstä enkä varsinkaan eläimistä.


Kuuraisia suukkoja, talvikarvaa joka on pinnalta huurteessa ja tyvestä lämmintä.

Tänään talitintit alkoivat laulaa. Aurinko vilkuttelee, muistuttaa että kohta taas nähdään. Kun painaa nenän auringossa seisseen hevosen turkkiin, voi jo haistaa ihan vienosti kesän.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä taitaa valo olla jo palaamassakin. Itse yllättäen huomasin viimevkl jälkeen ettei aamulla peltoaukeilla ajessa pitkien valojen käyttö olekaan enää välttämätöntä, ja sama huomio eilen i.p kun poikeuksellisesti ajelin kotiinpäin jo(?) klo 17 maissa. Jotenkin sitä aina loppusyksyssä hämmästyy kun ei autoillessa näekään mitään, ja sit kuitenkin se pitkien valojen tarve työmatkoilla on loppujen lopuks yllättäen taas kohta ohikin. Turpaeläinteni kanssa pimeys ei haittaa, kummatkin lähtevät lenkille vaik säkkipimeässä ja laukkaakin mennää tutuilla, turvallisilla , tasaiseksitiedetyillä pätkillä. Ehkä he näkevät, minä en.
Rakastan turpakuvia, joita blogiisi laitoit!! Itse harrastin kultaisella 80-luvulla hevosten turpien kuvaamista sen aikaisilla filmikameroilla, ku ne turpulit on niin ihania. Kuvaamosta tuli useinmiten kuvat takaisin varustettuna viestillä "kuvausvirhe, ilmainen kuva". Ja sekös riemastutti! Ei siinä turvanpäässä ja kuvaajan näkemyksessä ollut mitään virhettä! Kuvan kehittäjältä vaan meni pointti ohi, joten mikäpä siinä taltioidessa ilmaisia kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, ja Kirsukuvien kans sama juttu. Unohdin innoissani mainita kirsut. Yhtä hurmaavia.
Ps. Myös Viljamin turrikarvoista vois taas päivityksen ottaa, vaikka tiedän että hyvässä hoidossa ja turvassa turvassa ovatkin :D

Anonyymi kirjoitti...

Voi turpia ja kuonoja, sweet :)

Jasmiina kirjoitti...

Hih, muistan myös teettäneeni noita kuvausvirhekuvia :D Omaa hoitoheppaa kuvasin eestä ja takaa, mahan alta ja turvasta ja korvankärjistä silloin filmikameroiden aikana.

Ihanaa, kun päivät pitenevät!