tiistai 12. toukokuuta 2015

Tallin väen kevättä

Joka vuosi kevät etenee yhtä yllättäen. Etenemisen huomaa selvimmin tallissa. Kanat alkavat munia enemmän ja possu vaatii ulospääsyä.
 

Possu saikin muuttaa jo kesähuvillalleen, kun yölämpötilat alkoivat kivuta plussan puolelle. Sen mökki on maasta irti ja kuivikkeita on reilusti. Possu saa silloin tällöin peiton tai tyynynkin itselleen, mutta se ei kauaa malta olla silppuamatta niitä.


Hevosille teimme ladon kulmaan pienen pihaton. Täällä on pieni videonpätkä juhlallisista avajaisista.


Eilen tehtiin hevosille ensimmäinen laidun. Ne saavat maistella vihreää aluksi lyhyen ajan kerrallaan ja totutella siihen pikku hiljaa. Täältä voit katsoa videon laitumelle laskemisesta.


Tämä on hevosenelämää!


Paavo sai taas lyhyemmän kesäkampauksen.


Kuten myös lampaat. Nykyään niiden keritseminen onnistuu melkein kokonaan seisaaltaan ja vapaana. Vain mahanalus keritään makuullaan. Isoja ovat jo nämä meidän uuhemme.


Hevoset viettävät jo sateettomat yöt ulkona tarhassa. Parin viikon päästä karsinat saa tyhjentää kesäksi.


Kissatkin saivat keväthuollon ja kävivät rokotuksilla. Varoittelin eläinlääkäriä, että nämä ovat tällaisia puolivillejä tallikissoja. Eivätkös ryökäleet sen kerran käyttäytyneetkin salonkikelpoisesti! Melkein kehräsivät eläinlääkärin sylissä ja näyttivät oikein tyytyväisiltä piikkeihinsä.


Lampaiden talvitarha on tyhjennetty ja hevostenkin tarhan siivous aloitettu. Ratsastuslenkillä bongasin jo nokkosperhosia ja voikukkia, eilen laitumen päällä kaartelivat ensimmäiset pääskyset.

2 kommenttia:

Heppi kirjoitti...

Laita postaus teiän talon historiasta ku oot aiemmin sanonu että siellä on henkiä ja erikoinen historia :)

Jasmiina kirjoitti...

Hei, Heppi! Ei täällä (tai muuallakaan) ole henkiä ainakaan minun uskomusteni ja elämänkäsitykseni mukaan, mutta talossa on hyvä henki :) Tämän talon historiasta päällimmäiseksi ovat jääneet aika surulliset asiat - huhupuheet ja juorut. Ne eivät ole meidän surujamme, enkä halua niistä kirjoittaa. Levätköön rauhassa. Nyt on uusi aika :)