torstai 3. joulukuuta 2015

Puotielämää: lokakuu

Lokakuussa kesäkauden ulkotapahtumat olivat ohi ja alkoi syksyn messukiertue. Ensimmäisenä se onneton häämessureissu, sen jälkeen loppukuusta Helsinki International Horse Show. HIHS oli vuoden suurin ponnistukseni ja jännitti tietysti ihan hurjasti. Syyskuun ja lokakuun alun konttaamisen jälkeen en pystynyt juurikaan hankkimaan jälleenmyyntituotteita, joten ei auttanut kuin ommella Husqvarnat sauhuten. HIHS oli niin suuri panostus, että rankan syksyn päälle epäonnistuessaan se olisi kaatanut pienen yritykseni.

Lokakuun valonpilkahdus oli ehdottomasti Suomen Käsityöyrittäjien positiivisin käsityöyrittäjä-ehdokkuus. Tuo ehdokkuus oli suuri kunnianosoitus kollegoilta, sillä kolme ehdokasta yleisöäänestykseen valittiin äänestämällä Käsityöyrittäjien keskuudesta. Positiivisimmaksi meistä kolmesta kansa valitsi Vinkeen Kreetan - eikä huonosti valinnut :) 


Kaupunkilaiset ovat huomanneet pienen puotini. Sen ikkunat ovat kuulemma niin erilaiset ja ihanat. No niin minunkin mielestäni! Ja koska rakastan somistamista, ikkunat myös elävät jatkuvasti. Joku onneton oli somisteisiini liiankin ihastunut ja kähvelsi puodin seinustalla roikkuneen jättipolkkakepin ja kukkani painavine ruukkuineen.
Puodilla työhuoneen aherrus näkyi ja Horse Show'n alla oli vaikea mahtua sekaan, niin paljon keppihevosia sirkuksessani oli.
Lokakuussa tein ensimmäiset sukkakepparini. Miten ne ovatkin niin sympaattisia!Horse Show oli menestys. Pieni hengähdystauko sen jälkeen olisi tehnyt hyvää. Edes vaikkapa yhden päivän mittainen. Mutta ei auttanut: Helsingistä palasin vain pari hassua kepparia mukanani ja niinpä työhuoneella sain jatkaa päivää yöhön, että sain jotain myytävää mukaani seuraavan viikonlopun Kätevä&Tekevä -messuille Lahteen. Sinne lähdin kauppa-auton ensimmäiselle pidemmälle matkalle syksyn ison koneremontin jäljiltä ja tietysti jännitti. Mutta hyvin auto kesti.

Lokakuussa en tehnyt yhtään alle 100-tuntista työviikkoa. Hurjaa menoa! Puodilla ovi kävi syksyn tapaan verkalleen. Lokakuussa alkoi Fonectan Google-kampanja verkkokaupassani ja loppukuusta se alkoikin antaa pitkän hiljaisuuden jälkeen ensimmäisiä elonmerkkejään.

Hirmuinen työmäärä palkitsi: lokakuussa tein koko yrityshistoriani suurimman kuukausiliikevaihdon.

Ei kommentteja: