keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Puotielämää: toukokuu

Koko toukokuun minulla oli puodilla apunani Saara, joka suoritti sisustusartesaanin opintoihinsa kuuluvaa työharjoittelua. Mietimme yhdessä työtehtäviä sen mukaan, että ne palvelisivat myös Saaran opintoja: hän teki harjoittelunsa ajat näyteikkunat ja esillepanoja, kuvasi tuotteita ja päivitti nettikauppaa.


Näyttötyöksi valitsimme yhdessä yhden puodin sisustuksellisista pähkinöistä: sisäänkäynnin. Oviaukko pitäisi saada vielä kutsuvammaksi ja talvella se näyttää muuten kutsuvasti valaistuun myymälään verrattuna pimeältä mustalta aukolta. Siispä valoa, iloa ja kutsuvuutta sisäänkäyntiin! Jotain sirkusmeininkiin sopivaa, jotain joka saa asiakkaat hämmästymään. Jotain joka kertoo, että nyt olet siirtymässä satumaailmaan.


Näyttötyönsä puitteissa Saara teki suunnitteluohjelmalla tuulikaapista muutaman erilaisen mallin: Pip Studion ihanaa Early Bird -tapettia (samaa, jota on kauppa-autossakin), leopardikuviota, seeprakuosia ja hopeista aikakone The Tardisia ledeineen ja puhelimineen. Mukaeltuun The Tardisiin olisi sopivasti ollut naapurin kirppiksellä myynnissä vanhanaikainen puinen seinäpuhelinkin - tämä idea kutkutti kovasti! Hylkäsimme kuitenkin aikakoneen, koska se ei olisi kaikille auennut ja sitä paitsi se ihana puhelin olisi haukannut leijonanosan muutenkin ahtaasta tuulikaapista :D Voittajaksi suunnitelmista valittiin kultainen tirehtöörin entranssi. Bongasin niin ikään naapurin kirppikseltä naamiaisasun silinterihatun kuin tilauksesta Saaran Pinterestistä bongaamaan lamppuideaan. Lisävaloa saataisiin led-nauhasta, jonka käyttökohteita Saara esitteli minulle YouTubesta (voi nykynuorisoa, käyttävät juutuupia kuin me kalkkikset Googlea!).


Siispä tuumasta toimeen! Maali- ja lamppuostoksille, Saara maalaamaan ja Mies vetämään sähköjä. Minä askartelin leikkisilinteriin vakuuttavan punaisen vuorin.


Tuulikaapista tuli ihana!Kevätauringossa valoefektit eivät pääse varsinkaan kuvissa oikeuksiinsa, mutta komia on! Ja nyt minäkin tunnen vastustamatonta hinkua vlogata :D


Toukokuu puodilla oli muuten melko rauhallinen. Sain hyvin ommeltua varastoja ja kiersin viikonloput tapahtumia. Kuukauden jännitykset tarjosi puodin kakluunikaunotar, joka pölläytti puodin pullolleen savua. Savuvahinko ei onneksi ollut paha, siitä selvittiin tehokkaalla tuuletuksella ja siivouksella.


Toukokuu meni kuin huomaamatta. Saa nähdä, mihin tämä täti päätyy, tubettamaan vai savusukeltajaksi.

Ei kommentteja: