tiistai 31. toukokuuta 2016

Keppihevoset-päivässä Sakun Tallilla

Lauantain tapahtuman jälkeen aloitin iltavuoron kurvaamalla kauppa-autolla puodille lastaamaan. Sunnuntaiaamuna se sitten odottikin pihassa ääriään myöten täynnä kepparirataa, myyntikojua ja myyntituotteita. Aputytöksi matkaan pääsi perhein innokkain keppariharrastaja Aretta.


Vähän jännitti lähteä ajamaan, sillä tämä oli ensimmäinen pidempi reissu sitten Helsingin Käsityökorttelin öljyongelmien. Hienosti nelikymppisiään tänä vuonna juhliva kleinari kuitenkin kulki ja löysimme perille Tuusulaan Sakun Tallille.


Perillä odottivatkin upeat järjestelyt: ratsastuskentän toiseen päähän oli jo rakennettu isompi keppariesterata. Minua vastaanottamassa oli monta reipasta tyttöä valmiina roudaamaan ja rakentamaan minun pikkurataani. Pian se jo olikin pystyssä.


Eipä aikaakaan, kun tallin alue alkoi täyttyä iloisesta heppakansasta ja keppariväestä. Ponitalutus pyöri toisella kentällä, puffetti oli pullollaan herkkuja tallissa sai käydä harjaamassa ja rapsuttelemassa poneja.


Kepparikisoissa oli neljä luokkaa. Ensimmäisenä kilpailtiin pukuratsastuksessa ja minä sain haastatella kilpailijat ja tuomaroida luokan. Hienosti kaikki radan suorittivatkin! Voittajaksi tuomaroin puuma-asuun pukeutuneen pienen kilpailijan, joka innostui radalla niin, että suoritti samalla pari naapurin korkeushyppyestettä. Kakkoseksi tuli Hämähäkkimies, joka ratsasti kumoon useita kertoja, tuhosi täysin yhden esteen ja tuli maaliin asti kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Muilla sijoilla olivat radan tyylillä ja vauhdilla suorittanut Frozenin Elsa ja minikokoinen Tuusulan Norsu. Nuo pienet ovat niin huippuja :D Aretta oli pukeutunut eläinlääkäriksi, mutta tuomarin tyttärenä sai tyytyä osaansa palkintopallin ulkopuolella. Kaikki kilpailijat kuitenkin saivat pienen palkinnon, kuten muissakin luokissa.

Seuraavana oli puomiluokka. Rata oli pitkä ja ajanottokello armoton. Aretta tuli neljänneksi ja pääsi palkintosijoille, voi onnea!

Tässä vaiheessa Aretta oli jo niin väsynyt kaikesta verryttelystään, että perui ristikkoluokkaan osallistumisensa. Siellä isommat ratsukot tekivätkin hurjia aikoja ja tiukkoja ratoja. Lopuksi oli vielä korkeushyppy, siihen osallistuivat isommat. Aretta kierteli tallialueella ja mukavasti paikalla oli tuttujakin, joten sain turvallisin mielin laskea tytön kierrokselleen.


Olipa kiva päivä! Autokin kulki iloisesti kotiin.


Kiitos Sakun Tallille ja kaikille Keppihevoset-päivään osallistuneille!

Ei kommentteja: