maanantai 31. lokakuuta 2016

Kolmasluokkalaisen huoneessa

Meillä alkoi lastenhuoneiden sisustuspäivityskierros jo heinäkuussa, kun koulujen alkuun piti saada kaikille taas sopivat kirjoituspöydät ja muutenkin kasvaville lapsille päivitetyt omat jutut. Tämä homma ei ole taaskaan kerralla valmis, sillä osa tavaroista etsitään kirppiksiltä tai tehdään itse, osa siirtyy eri huoneista ja maalataan. Nyt valmistui kolmasluokkalaisen Auroran huone.

Karttapallo ja ihanan oranssit retroverhot ovat tuoreimpia kirppislöytöjä. Onneksi nappasin nuo verhot mukaani, vaikken edes niitä ostaessani tiennyt, mihin huoneesen ne laittaisin. Tänne ne sopivat hyvin ja tuovat sopivasti särmää vaaleanpunaisen rinnalle. Oranssi työvalo on lapsuudenkodistani.
Maalasin kesällä Otson huoneesta jääneet tummansiniset sängynaluslaatikot. Aurora sai niistä toisen, siitä tuli vaaleanpunainen. Kolmasluokkalaisen seinille ilmestyy kuvia ja julisteita niin, että äidin silmiin sattuu. Yhdessä tytön kanssa askartelimme tärkeimmistä taulut. Näistä Aurora tykkää hirmuisesti - ja niin äitikin.
Ompelukonelaukkunukkekotikin valmistui tänään. Tai eivät kai nämä koskaan valmistu, sillä tähän on vielä suunnitteilla takka. Mutta menköön välillä leikkeihin, minä keräilen takavasemmalla uutta innostusta.
Seuraavaksi sisustusrintamalla pitäisi istua ompelukoneen ääreen. Meillä puuttuu verhot tällä hetkellä monesta ikkunasta. Tämän huoneen oranssien tyylisiä metsästän sekä kirppiksiltä että netistä, mutta harvoissa riittää mitta. Etsintöjä hankaloittaa vielä se, että puuttuvien verhojen huoneissa on kaksi ikkunaa kussakin, pitäisi siis löytää neljä samanlaista verhoa kerralla.

Ei kommentteja: