maanantai 24. lokakuuta 2016

Possu Orfin uusi kesäasunto

Jos Possu Orf asuisi vielä vanhassa kesämökissään, se olisi muuttanut jo sisälle talliin suojaan lokakuun kylmeneviltä viimoilta. Nyt se sai kuitenkin jatkaa ulkokauttaan, sillä lampaiden jäljiltä vapautui niiden vanha pihatto.


Lampaat olivat kovia karkailemaan: ne menivät, yli, läpi tai ali melkein aidasta kuin aidasta. Sen takia pihaton aitatolpat on valettu betoniin, niitä lampaat eivät saaneet nostettua paikoiltaan (jep, ne työnsivät päänsä aitalautojen alle tolpan vierestä ja nostivat tolpan niskallaan). Tämä on tarpeeksi järeä aitaus possullekin.


Kalkitsin sillanaluskopin. Siellä on pehkujen alla muovisia kuormalavoja ja niiden päällä hirmuinen keko olkea. Possu Orf on silpunnut oljet pieneksi ja kaivautuu niiden sekaan nukkumaan niin, että seasta paistaa vain harmaa, pyöreä pylly. Muutaman kerran viikossa annan possulle lisää olkea ja heinää silputtavaksi, syötäväksi ja pedattavaksi.


Possu tykkää seurailla pihan touhuja, joten olen sen puolesta iloinen kun se saa jatkaa vielä ulkokauttaan. Öiden painuessa pakkasen puolelle koittaa Possu Orfillekin muutto talvipalatsiinsa kanojen naapuriin.

2 kommenttia:

Jenspa - Jenni Moisander kirjoitti...

Kyllä on Orfilla mukavat oltavat! <3 Hoidin nuorena yksityisellä hevostallilla hevosia, jossa asusti saman kokoluokan possut Väinö ja Pirkko. Mainioita otuksia! Leppoisaa alkanutta viikkoa! :)

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos! Orf kuuluu kieltämättä myös mainioiden otusten kategoriaan :)