torstai 15. joulukuuta 2016

Kuudesluokkalaisen huoneessa

Tämän syksyn aikana olen sisustanut ahkerasti. Olohuoneen lisäksi suurimman muutoksen on kokenut Otson huone. Poika täytti kesällä 12 ja tämä on se ikä, johon on pitkään lupailtu mm. parvea ja muita isojen juttuja. Nyt tuli aika lunastaa lupaukset!

Toissa syksynä ostimme Urjalan aseman kirppikseltä metallisen pukukaapin. Väri on aivan täydellinen! Pukukaapin ovessa oli jo tarra valmiina ja siihen se sopikin. Se sai seurakseen lisää autoaiheisia tarroja. Verhot ovat Ikeasta.


Tämä täydellisyys - vanha, nahkainen TV-tuoli - löytyi paikalliselta Lähetyksen kirppikseltä. Jalkalamppu on sen naapurista, Sanerafixin kirppikseltä. Se sai hauskan lampun Ikeasta.


Mattokin on kirppislöytö, kuinkas muutenkaan. Se löytyi paikalliselta KMV-kirppikseltä.


Amerikanarkun olen ostanut jo Otson masuaikana, lentokonetaulu on tarttunut mukaan jo ajalta ennen lapsia. Se pääsi ensimmäisen kerran seinälle Otson hoitopöydän päälle.Parvi on mieleinen. Parven lisäksi toteutui pojan toinen pitkäaikainen haave: ikioma akvaario. Otso sai sen synttärilahjaksi ja loppukesällä sitä alettiinkin rakentaa.
Vanhan terottimen ostin vuosi sitten Tampereen Kädentaitomessujen yhteydessä pidetyiltä Antiikki- ja keräilymessuilta. Karttapallo, jonka juuressa on mm. ilmapuntari, löytyi KMV-kirppikseltä.


Kai Kaimaani vahtii akvaariota hyllyllä parven alla.


Newtonin kehto on Tigerista, ötökät pääasiassa ötökkälehden kylkiäisiä.


Akvaarion hankinnan kriteereinä olivat, että se sopii taistelukalalle ja on kivan näköinen. Zooplussasta löytyi sopiva.


Akvaario sai syksyn mittaan asukkaikseen taistelukalakoiras Taiston, petokotiloita ja sukarapuja.


Viime viikolla hankittiin vielä kardinaalitetroja...


... ja albiinomonnisia. Uusien kalojen myötä akvaariossa kuitenkin puhkesi pilkkutauti. Tähän mennessä on harjoiteltu siis akvaarion hoitoa kantapään kautta. Kaikki tetrat kuolivat ja muut olivat todella sairaita. Nyt on pitkä lääkekuuri meneillään ja toivotaan, että loput kalat pelastuvat. Iloisesti syksyn mittaan lisääntynyt sukarapuklaani taitaa kuolla lääkitykseen. Tästä pilkkutautisodasta ei ilman uhreja selvitä.


Akvaarion takaiskusta huolimatta huoneessa on ihana nuoren miehen tunnelma. Täällä kelpaa tehdä läksyt ja lukea pinokaupalla kirjoja.


Joulukin on jo huoneeseen hiipinyt.


3 kommenttia:

Jenspa - Jenni Moisander kirjoitti...

Oikein viihtyisän näköistä! Ihanasti kyllä käytetty kirppis-löytöjä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, mikä huone!

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos :)

Vähän jo nolottaa näitä postauksia tehdessä, kun lähes kaikki on kirppikseltä. Mutta kun sieltä vain löytyy kaikkea kivaa ja vieläpä halvalla ja ekologisestikin.