maanantai 8. syyskuuta 2014

Tuunattu ruusuvillatakki


Pitkästä aikaa valmistui jotain pientä itsellenikin. Paikallisella kirppiksellä oli tarjous: muovikassillinen tekstiilejä kahdella eurolla. Minun kassissani oli tilaa, joten nappasin rekiltä mukaan ruusuisen villatakin. Epäilin, kestääkö se pesua ja mallikin oli tosi löysä ja laatikkomainen, mutta eipä tulisi kokeilulle hintaakaan. Käsinneulottu takki selvisi kuin selvisikin kierroksesta villapesuohjelmaa.

Tällä kertaa otin ennen-kuvan, vannon! Mutta onneton kompuutterini nieli kuvan bittiavaruuden syövereihin kaatuessaan kesken kuvankäsittelyn. Eipä siis ole tälläkään kertaa sellaista teille näyttää. Mutta pesun jälkeen purin laatikon mallisesta takista kiinnityshakaset ja hihat irti ja otin kylkisaumoista sisään. Ihan vain ronskisti ompelukoneella ja saksilla. Saumat ompelin tavallisella suoralla ompeleella ja huolittelin reunat kahteen kertaan siksakilla. Leikkasin muotoon ja siksakkasin etu- ja takakappaleiden hihasaumat. Rypytin hihat olalta ja ompelin kiinni.


Silitin villatakin vielä höyryraudalla, painelin varsinkin ommellut saumat sileiksi. Lopuksi ompelin satiininauhan kiinnitykseksi.


Takki on tehty kaksinkertaisesta ohuesta villalangasta ja on tosi lämmin. Tästä tuli mieluinen!


3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kaunis vilatakki! Ja todellakin parempi noin kuin laatikkomallisena.

MarLi kirjoitti...

No se on kyllä sinun näköinen villatakki :) hienosti tuunattu!

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos :) Mieluinen on. Täytyy jatkossakin pitää kirppareilla silmät paremmin auki neuleuden kohdalla.