lauantai 19. syyskuuta 2015

Hanskat naulaan?

Eilen saatiin kuin saatiikin Matkahuollon lakon syövereihin kadonnut varaosa, öljynjäähdytin. Mies sen haki Tampereelta ja asensi. Kone oli paikoillaan ja starttikunnossa iltakymmenen jälkeen.


Minä pääsin suorittamaan siis yhdistettyä koeajoa ja kauppa-auton pakkausta. Jee, öljyvuoto näytti talttuneen ja auto kulki muutenkin mukavasti!


Yhdentoista maissa sain suunnata kohti kotia. Mies teki vielä viimeiset säädöt autoon ja pesi sen.


Pitkäksi venähti siis taas kerran yrittäjän ja yrittäjän puolison päivä. Tänään kännykkä soitti armottomasti herätyksensä aikaisin aamulla. Ripsiväriä, kahvia ja muuta tarpeellista ja olin valmiina suuntaamaan kohti Vanhan Keuruun syysmarkkinoita.


Parikymmentä kilometriä ajettuani auto alkoi oireilla. Se ei oikein jaksanut ylämäkiä. Parinkymmenen seuraavan kilometrin aikana oireilu paheni. Se kilisi, nyki ja nopeus putosi ylämäissä neljäänkymppiin. Ei tällä huristeltaisi pariasataa kilometriä Keuruulle! Soitin siis Miehen hätiin ja köröttelin takaisin päin. Treffasimme tien poskessa ja Mies vaihtoi uuden bensapumpun.


Taas U-käännös ja keula kohti Keuruuta. Mies huristeli varmuuden vuoksi perässä ja hyvä niin, sillä pian auto alkoi taas pirteän alun jälkeen oireilla.


Pysähdys tien poskeen ja kaasaria tarkistamaan. Matkassa oli uudet kärjet, Mies vaihtoi nekin.


Pian matka jatkui - ja niin myös kauppa-auton vika. Laitoin viestiä Keuruulle ja tein taas U-käännöksen. Köröttelimme syrjäteitä kotia kohti. Kuuttakymppiä kauppa-auto kulki oikein mukavasti, mutta nopeuden noustessa ongelmat alkoivat aina vain uudestaan.


Siispä takaisin kotiin. Pääsin sentään ajamalla.


Harmitti. Taas jäi päivän myynti kokonaan tekemättä. Auton vika on ihan mystinen. Tuntuisi liittyvän bensansaantiin.

Nyt on vaihdettu bensapumppu, avattu ja putsattu kaasari, vaihdettu uudet kärjet ja kaikki letkut ym. tankilta kaasariin, säädetty sytkä ja venttiilit, vaihdettu puola ja isompi pääsuutin. Missään ei ollut selvää vikaa. Illan 60 km testilenkillä auto tuntui toimivan, mutta silti jännittää lähteä huomisaamuna kohti Nakkilaa.

Nyt on meneillään yksi vuoden hiljaisten kuukausien Top 3:sta. Nettikauppa on ihan kuollut ja puodilla on kesän jäljiltä rauhallista. Nyt ei olisi varaa jättää yhtään myyntitapahtumaa väliin. Tänään jo kävi elävästi mielessä downshiftaaminen kortistoon. Vai olisiko se upshiftaamista, kun tuloni nousisivat?

Ei kommentteja: