sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Sadonkorjuujuhlissa Tallipihalla

Pari viikonloppua ehdin olla pakollisella tapahtumavapaalla auton korjauksen takia ja mieli ehti jo kääntyä syksyn messumoodiin. Tuntuipa tahmealta palata vielä kesäarkeen ja ulkotapahtumakiertueelle! Mutta niin vain autoineni palasin - onneksi auringonpaisteeseen.


Tallipiha on tuttu ja rakas. Parkkeerasin kauppa-autoni taas tutulle paikalle vossikan viereen.


Sää suosi ja väkeä oli liikkeellä. Marjat, kasvikset, leivonnaiset ja kukat tekivät vikkelästi kauppansa, meillä muiden tuotteiden myyjillä ei ihan yhtä vikkelää kaupanteko ollut. Tietysti ihmisvilinästä aina joku omaankin kohderyhmään kuuluva löytyy, vaikkei kaupallinen juhla kovin suureksi kasvaisikaan.


Päivän päätteeksi pakkasin autoon taas kaksi mysteerilaatikkoa.


Kotimatka katkesi Tottijärven risteyksen suureen mäkeen. Siihen hyytyi kauppa-auto: vauhti loppui, öljynpainevalo syttyi ja moottorista tulvi sankka savupilvi. Savu onneksi hälveni ilman sammuttimen käyttöä ja Miehen tultua paikalle moottori oli jäähtynyt sen verran, että lopulta pääsin ajamalla kotiin.


Taas oli hommia päämekaanikolle.


Tällä kertaa syyllinen oli katkennut bensapumpun jousi.


Bensapumpun vaihdon jälkeen auto kävi taas kauniisti. Enköhän sillä taas tien päälle uskalla.


Mysteerilaatikoiden sisältökin pääsi perille. Tallipihan kanathan sillä laatikkokyydillä matkustivat! Eivät onneksi olleet laatikkokyydistään millänsäkään. Tutkivat heti pirteinä kanalansa ja maistoivat joka kupista. Orsi on viimetalvisella paikallaan.


Tuntuu mukavalta, että meillä on taas kanoja.


3 kommenttia:

tarja marjeta kirjoitti...

Huomenta Torniosta, ihanaisia kanoja! Laittaisin itekkin, jos olisi pito mahollisuus olemassa.
Sinulla täytyy olla myös seikkailumieltä ja pitkää pinnaa, kun liikut kauppa-autosi kanssa, ei auta mennä paniikkiin, kun 'propleemia' tulee esille. Onneksi sinulla päämekaanikko asiantuntijana auttamassa! Mukavaa syyskuuta teiän koko perheelle.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Aattelinkin, että olette "treffipaikan" valinneet kun ohi ajoimme.. Täällä mies taas kovin lueskelee Miehesi korjauspuuhia..toivotaan nyt että auto pelittää taas!

Aurinkoa!

terv Salla

Jasmiina kirjoitti...

Kanat on niin ihania <3 Niitä suosittelen lämpimästi lemmikiksi kaikille, joilla tilat ja intoa löytyy.

Tuon auton kanssa saa tosiaan olla seikkailumieltä, tänä kesänä se on koetellut ihan urakalla. Mies-parka saa jatkuvasti olla korjaamassa jotain :/ Bensapumppu vaihdettiin, mutta pieni pelko on, oliko se kuitenkaan ainoa vika. Mystisiä öljypisaroita ilmaantui taas tän päivän koeajossa.

Pian pitäisi päättää, uskaltaudunko ensi viikonloppuna pidemmille tapahtumareissuille.